Vær sund, få dig en hobby

Hobby er ofte en aktivitet for personer, som lever et afslappede liv. Det er dog mest de stressede personer, som har en travl hverdag, der har brug for at have en hobby. Der følger mange fordele ved at have en hobby, som disse travle personer kan have gavn af. Her får du et par eksempler på fordelene, set fra vores synsvinkel.

2Tag en pause

Hobbier giver dig en form for arbejdsfri og ansvarlighedsfri tid i dit skema. Det er ikke kun godt for stressede personer, men det er generelt godt dem, som føler at de har en alt for travl hverdag, og har brug for tid til at oplade energien.

Afstresse

Bliver du hurtig overstresset? Hobby er en god kilde og sund måde til at afstresse kroppen på. Den eneste form for stress, som vi har brug for, er den som får os til at føle begejstrede over livet. Hvis dit liv er for kedeligt og uinspirerede, kan hobbier være med til at gøre dit liv mere meningsfuld og sjovere. Det er en god bryd i din kedelig tidsplan, uden at du kommer til føle, at du arbejder. Vi kan sige det på en anden måde, hobbier er med til at give flere udfordringer i livet, og dem har vi brug for!

Det sociale

Mange hobbier fører til gruppeaktiviteter. Hobbier som kan være med til at hjælpe dig med at få en større vennekreds, kan for eksempel være sejlads og golf rotation. Det er her at du møder de personer, som har den samme interesse som dig.  Det kan endda ende med et godt venskab for resten af livet. Hvis sejlads kunne være noget for dig, så tjek f.eks. disse events.

Sundhedsmæssige fordele

I en undersøgelse fandt forskere ud af, at fornøjelse-aktiviteter kan give os følelsen af at livet er mere værdifuld. Det viste, sig at disse aktiviteter kan være med til at løfte dit humør. Det er vigtigt, at dyrke de aktiviteter, som du synes er sjove og er mest til fredstillende. Det kan nemlig til mindske reduktionen af stress og en give en følelse af velvære.

En ny undersøgelse viser, at hvis du er engagere i fysiske fritidsaktiviteter for mindst 20 minutter og én gang om ugen, vil du være mindre modtagelige for træthed. Aktiviteter som sejlads, som jeg tidligere nævnte, kan hjælpe dig med at få det bedre fysisk og psykisk. Det er dog vigtigt, at hvis du dyrker disse hobbyer skal du huske forsikring f.eks. hos Pantaenius tilbyder lystfartøjsforsikringer.

Som du kan se er der ingen grunde til at holde dig tilbage, at have en hobby er både godt for din krop og sjæl.

Artiklen er skrevet i samarbejde med ISkyWhy.