Tips til sunde fødder

Det er vigtigt at du er opmærksom på dine fødder, da de bærer hele din kropsvægt. Komplikationer med dine fødder kan have stor indflydelse på hvordan du går. Disse komplikationer kan med tiden gå ud over din hofte, ryg og dine knæ. Sammen indeholder dine fødder en fjerdedel af alle knogler i din krop, hvorfor der er god grund til at tage god hånd om dine fødder.

Artikel 4

Lærer af vores råd

Passer du på dine fødder nu har du derfor mulighed for at forebygge fremtidige problemer. Her kommer vi med nogle gode råd, til hvordan du kan få sunde fødder nu:

Det er vigtigt at du køber sko der er behagelige at have på. Derfor anbefales det er du undgår sko der er for korte, smalle eller i det hele taget højhælede sko. Det er også vigtigt at dine sko sidder godt på dine fødder.

Fødder bør vaskes regelmæssigt, da der her ofte opstår svamp. Det sker pga. den mængde sved der skal transporteres væk fra fødderne dagligt. Derfor er det vigtigt at lade dine fødder ånde for undgå fodsvamp

Det er også vigtigt at du vasker dine fødder igennem for at undgå ovennævnte komplikationer. Det er tilmed vigtigt at du får vasket fødderne godt igennem og imellem tæerne, hvor man ofte ser fodsvamp vokse.

Mange kan godt lide at trimme deres negle og nogle også lave hjemme-pedicure. Det er dog vigtigt at du, når du klipper negle er opmærksom på at klippe lige på og ikke fra en vinkel eller ned ad siderne. Det er for at undgå indgroede tånegle, der kan give mange forskellige efterkomplikationer samt infektioner og er ubehageligt at gå rundt med.

Gummistøvler er et godt eksempel på sko, hvor det er vigtigt at være opmærksom på de nævnte punkter. Gummistøvler er designet på en sådan måde at de ikke tager vand ind, men desværre gør det også at dine fødder får ekstra svært ved at ånde. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på at dine fødder får mulighed for at ånde efter længere tids brug af gummistøvler

Her kommer ByKiers råd til Gummistøvler til børn til gode: Det er ved gummistøvler til børn vigtigt, at du sørger for at barnet efterfølgende får skiftet strømper, så de fugtige fødder undgås. Derved kommer barnet af med den gamle sved, der kunne gemme sig i de brugte strømper. Dette er meget simple råd, men også nogle råd, som mange glemmer og som ofte er første skridt i retningen imod sunde fødder for børn.

Update: Vi har efterfølgende fået et spørgsmål omkring råd til sunde fødder til små børn, når det kommer til skiferie og skistøvler. Da skistøvler ofte sidder meget stramt og det kan være svært for fødderne at få luft mv. Herudover kan der også dannes meget sved i støvlerne. Men, da skiferie ofte kun er 1-2 uger om året, så er det ikke noget vi mener man skal bekymre sig om. Du kan med fordel rengøre skistøvlerne inden ferien, men udover dette, vil der ikke være behov for mere. Tænk i stedet for over træning på skiferie, og undgå de fodskader som folk ofte oplever en efter skiferie. Hvis du er forbedret på dette, så er vi sikker på at i nok skal få en gode ferie.