Sol eller ikke sol

Det er meget omdiskuteret om det er sundt at få direkte sollys eller ikke. For mange år siden var der ingen der tænkte over dette, og alle lå blot med god samvittighed og stegte direkte i solen for fuld gas.

Så blev det pludselig meget normalt at tale om ozonlag og huller der gør at der kommer for kraftig UV stråling, og alle begyndte at smøre sig ind i solcreme og holde sig i skyggen.

D vitamin til kroppen

Men der er jo også gode ting ved solen, selv om vi har klaret at få ødelagt store dele af det såkaldte ozonlag. Der er nemlig masser af vitaminer i solens stråler, og særligt D vitamin er vigtig for huden, og den får vi gennem solens stråler.

Så det gælder om at solbade med måde, og er man syd på er det helt klart en vigtig del at få smurt huden godt ind i solcreme, da vi danskere ikke er vandt til den skarpe sol på samme måde som de lokale.

Mode – brun eller bleg?

Derudover er der jo også den del som følger moden. Ofte ses det at moden skifter. De kendte skal pludselig se brune ud, og så skal de igen se blege ud. Det er lidt som vinden blæser, men det er da en god ting at det ikke længere kun er in at se meget brun ud, når det ikke er så sundt.

Der er mange som går efter et bleg look, da det er mere naturligt.