Sådan bliver du lettere gravid

Mange kvinder oplever, at selvom de brændende ønsker sig et barn, så går det ikke helt så hurtigt, som de kunne tænke sig. Læs gode tips til graviditet her.

Hvis der er nogle ting, du selv kan ændre på for at blive gravid lidt lettere, hvorfor så ikke prøve at se om det virker.

Det kan i hvert fald ikke gøre nogen skade, og måske bliver du sundere i processen.

pregnant

Hold op med at ryge.

Hvis du eller din partner ryger, så er det en god idé at stoppe, hvis I ønsker jer et barn. Det er påvist at rygning og passiv rygning i løbet af graviditeten er skadeligt for fosteret, og børn af rygere har en langt lavere fødselsvægt end børn af ikke-rygere. Undersøgelser af par i fertilitetsbehandling viser, at det er nemmere at blive gravid, hvis du ikke ryger.

 

Dyrk motion.

Motion er sundt for din krop og kan også virke afstressende, hvilket er utrolig vigtigt, hvis du gerne vil være gravid. Det er ikke en opfordring til, at du skal begynde at løbe et maraton, men dyrk yoga, eller gå nogle lange ture, så du får rørt din krop hver eneste dag.

Spis sundt.

Sund mad giver dig, ligesom lidt motion, en sundere krop. Sørg for at du får nok varieret mad og de vitaminer, du har brug for. Sørg også for at spise kosttilskud til før graviditeten, så du ved, du har fået, det du har brug for – blandt andet er folinsyre vigtigt for dit fosters udvikling.

Undgå at drikke alkohol.

Hvis du drikker alkohol i små mængder og kun ugentligt, så påvirker det sandsynligvis ikke dine chancer for graviditet, men hvis du har et stort alkoholforbrug og drikker dagligt, så kan det nedsættet din mulighed for at blive gravid.

Undgå for meget koffein.

Det er påvist at hvis du drikker mere end 4-5 kopper kaffe om dagen, så nedsætter du dine chancer for graviditet. Det svarer til 8-10 kopper te.

Hav det sjovt.

At have en sund krop betyder meget for din krops mulighed for at blive gravid, men din mentale tilstand er også vigtig. Du bør stresse så meget af som muligt, så prøv at undgå at være for fokuseret på, om du bliver gravid lige med det samme. Nyd livet, nyd din partner og så kommer baby lige pludselig.

Det kan tage tid, at blive gravid, og for nogle par tager det helt op til et års tid. Har du og din partner prøvet i et år, så kan det være en god idé at få undersøgt, om der er fysiske ting til hinder for en graviditet. Men husk på at langt de fleste – 85 % – opnår graviditet uden hjælp.

Når det lykkedes, er det bare om at nyde glæden sammen med din partner, og du kan læse og lære mere, om det at være gravid uge for uge her.