Rengøring: Tips til at passe på miljøet

Rengøring er en del af vores daglige liv, og det er noget som er uundværligt for vores individuelle liv og for samfundet i al almindelighed. Rengøring er en naturlig ting for os, ligesom rengøringsmidler også er, og dem bruger vi også gerne i stor stil. Men selvom rengøringsmidler er effektive og fjerner snavs nemt og hurtigt, så er det ikke ensbetydende med, at det er godt for miljøet. Derfor er det vigtigt i den daglige rengøring at tænke på miljøet og omgivelserne.

Pas på miljøet

Miljøet er gennem de sidste årtier blevet temmelig belastet, og efter de nyere og mere effektive rengøringsmidler er kommet til, så lider miljøet særligt meget i forhold til tidligere. Tidligere brugte man kun brun sæbe, sæbespåner og andet ikke kemisk fremstillet sæbe.

Støvet på hylderne kunne også sagtens tørres af med en fugtig klud bare med vand, og anden grundigere rengøring foregik f.eks. med eddike, citronsyre eller andre naturligt fremstillede rengøringsmidler. Det var også effektivt nok dengang, og virkede jo fint. Men med de større og større krav til klinisk renlighed på arbejdspladser, i daginstitutionen og i hjemmet, ja så startede udviklingen af de skrappere rengøringsmidler.

Det gik mere og mere udover miljøet, og når de giftige rengøringsmidler blev skyllet ud i afløbet eller ud i haven, så tog naturen selvfølgelig direkte skade.

Der har de senere år været langt større fokus på den problematik, og der startede en bølge af økologiske og miljøvenlige tiltag. Man begyndte at producere økologiske og miljøvenlige rengøringsmidler, som var milde og skånsomme mod miljøet, og stadig effektive overfor snavs.

a-place-to-relax-1446303-m

vi må passe godt på naturen

Rengøring med god samvittighed

Bruger man de miljøvenlige rengøringsmidler konsekvent i dagligdagen, både derhjemme som privat person, og som rengøringsfirma hos sine kunder, så gør man noget rigtig godt for miljøet.

Man kan gøre rent med god samvittighed, og kan have ro i sindet, når man bruger lidt ekstra der, hvor der er måske er mere snavset.

Det er ikke kun bedre og mere skånsomt for miljøet, men det er også bedre for rengøringspersonalet, og for dem der færdes på stedet. Ligeledes er det også langt bedre i det private hjem, for dem der bor der, for børnene især og også for husdyrene.

Man kan nemt udvikle allergi mod skrappe rengøringsmidler, og det kan opstå pludseligt. Rengøringsmidler kan påvirke børn, så de udvikler unødig allergi, som de senere ikke kan komme af med igen.
Det lønner sig uden tvivl, at tænke meget over miljøet og omgivelserne og sin egen sundhed, og bruge de miljøvenlige og skånsomme rengøringsmidler der findes på markedet.

BarutRen fra Århus har rengøringsmidlerne

BarutRen fra Århus har gjort rengøring til et hjertebarn. Her går man meget op i miljøet, og er meget opmærksomme på at passe på naturen og på mennesket. BarutRen skriver på deres hjemmeside, at de udelukkende bruger rengøringsprodukter, der er mere skånsomme mod miljøet, og samtidig også er skånsomme for de ansatte og for firmaets kunder.

BarutRen har endda lavet deres helt egen miljøhandlingsplan, som de gør meget for at leve op til dagligt. De skriver, at de prøver at købe og bruge de mindst miljøskadelige rengøringsmidler, og så vidt muligt også rengøringsmidler, der er deklareret i samarbejde med Astma- og Allergiforbundet, den såkaldte Free-serie.

De holder i det daglige arbejde øje med forbruget af vand, papir, plastikposer og rengøringsmidler, så det belaster miljøet mindst muligt. For at begrænse bruget af rengøringsmidler bruger de doseringsflasker og doseringspumper. BarutRen har desuden en webshop. Her kan man købe de miljøvenlige rengøringsmidler, som firmaet selv bruger. Der findes også rengøringsmidler uden farve og parfume, som er et godt valg, når det gælder om at skåne miljøet, og samtidig også tænke på menneskets velbefindende.