En god sund ryg

En vigtig ting for at have en sund krop er at have en god kontorstol, så man har en sund støtte i ryggen når man arbejder. De fleste af os bruger mellem 3 og 8 timer om dagen på at sidde og arbejde foran en skærm, og så er det vigtigt at man har møbler som giver en sund holdning, og en god ergonomisk support til hele kroppen.

ergonomics - sund ryg

God ergonomi giver en sund ryg

Siddende og stående

Det er en god ide at veksle mellem at sidde og at stå, så man får rettet ryggen ud nogle gange om dagen, og dermed mindsker risikoen for at falde sammen i ryggen, som kan give krumrygget holdning med årene.

God kontorstol til arbejdet

Det vigtigste er at have en god kontorstol, som kan give den støtte, som er vigtig for en sund og god ryg. Der er mange ting man skal være opmærksom på, når man skal finde en god kontorstol.

Det vigtigste er at kikke efter, at den har så mange muligheder for indstillinger som muligt. Dvs. der skal være mulighed for at justeree sædet frem og tilbage, og der skal være lavet så man kan ændre hældning på sædet også. De fleste billigere kontorstole kan kendes på, at man kun kan ændre højden, og hældningen af rygdelen, og det er ikke nok, hvis man skal kunne indstille den præcist til ens behov.

Det er bedst at der er mulighed for trinløs indstilninger, som det er muligt med Håg Capisco modellerne. Se mere hos Capisco her: Håg kontorstole.

Håg capisco kontorstol

Den har mulighed for at man selv helt indstiller alle vinkler, højder og alt betjenes let under sædet, hvor man almindeligvis finder disse håndtag.

Hæve/sænke bord er et must

Det andet man skal være opmærksom på er, at man får et godt arbejdsbord, så man har mulighed for at justere højden, og kan arbejde stående et par timer om dagen. Det er bedst at veksle hver anden time, så kroppen ikke får nogle dårlige vaner, med at falde sammen.

Ligeså vigtigt, som at man ikke falder sammen på stolen er det, at man ikke står og hænger for meget, når man arbejder stående. Men det vigtigste er dog, at man husker at skifte mellem siddende og stående position. Her er et hæve/sænke bord en rigtig god ting, da det giver dig muligheden for at ændre positionen helt efter dit behov. Når du hæver bordet skal du blot hæve det, så din albue frit hængende er i niveau med bordpladen. Se billedet ovenfor.

Hvis du skal bruge rådgivning samt gode ergonomiske kontormøbler, så er Holmris Kontormøbler et godt sted at starte: holmrisonline.dk

Hos Holmris online A/S finder du kontormøbler til hele kontoret, og det er god dansk kvalitet til fornuftig pris.