Legetøj der udviklinger børn med dårlig motorik

Gæsteindlæg Af Christian Nielsen, 2014 fra motoriklegetoj.dk/.

Gode legeredskaber kan hjælpe dit barn til at få en bedre motorik.

Hos os finder du redskaber, som kan stimulere og udvikle dit barns forskellige sanser. Børn med dårlig motorik har brug for, at man øger stimuleringen af de forskellige sanser. Det kan man gøre i trygge rammer hjemme eller andre steder, hvor børnene får den tid og de redskaber, som de har brug for.

Info-Flyer-Pic1-300x225

Det kan være, at dit barn har svært ved at følge et idrætshold, som ellers kunne være med til at forbedre motorikken. Måske er motivationen ikkeeksisterende, der er mangel på selvtillid eller generelt er bange for fysisk aktivitet. Det kan tyde på at nogle af barnets sanser ikke er stimuleret således, at det kræver enorme ressourcer at forholde sig aktiv og være med, når der skal slås koldbøtter i gymnastiktimen. Hvis dit barn resignere er der hjælp at hente ved motorikterapeuter og ved hjemmetræning. Voksne og forældre kan nemlig gøre noget for at styrke barnets motorik ved at stimulere sanserne og derved få et aktivt barn, som ikke frygter at slå koldbøtter, rulle rundt, springe over buk eller gå på line.

Hjemmet kan blive det første trin i en forbedret motorik og derved livskvalitet.

Med legetøj i hjemmet som er sjove og som motiverer barnet til at krybe, rulle, snurre rundt, kravle, klatre, balancere og rutsche stimuleres både de primære og sekundære sanser, som har med føling, balance, kropsholdning, kropsspænding samt synet at gøre. Forældrene skal være meget aktive, observerende, støttende i denne proces for, at barnet får en god start. Det kræver nemlig mange ressourcer at komme i gang, men det kommer til at give stor glæde.

De legeredskaber som du kan købe hos Motoriklegetoj.dk er udviklet i Tyskland i samarbejde med terapeuter og pædagoger for netop at styrke børn med dårlig kropsholdning, kropsforståelse og forringet motorik. Ønsket er at understøtte børns bevægelsesapparat så den udvikles hensigtsmæssigt.

Vi har redskaber, der kan understøtte udviklingen af blandt andet børns balance på forskellige niveauer. Vi har for eksempel vippebræt, balancebom, rullebræt, forskellige klatreredskaber og andre udfordrende legesæt.

Relaterede informationer

Ønsker du rådgivning omkring brug af IT-Udstyr (ipads, bærbare computere, smartphones etc.) i skoler eller en særlig indkøbsaftale, så kan du læse here her.