Gode råd til sunde fødder for dine børn

Børns fødder ændrer sig meget med alderen. Det er derfor vigtigt, at man som forældre husker på dette, da det ellers kan skade børnenes fødder. Sko shopping kan måske syntes let for mange forældre, men der er et par gode råd i bør overveje inden i skal købe sko til jeres børn.

1 børnefødder

  • Børns fødder ændre sig med alderen. Sko og strømpe størrelser kan ændre sig flere gange om året.
  • Sko, der ikke passer ordentligt kan forværre fødderne. Det er vigtigt at man altid husker, at måle et barns fødder, før man køber sko, og se efter tegn på irritation.
  • Børn er forskellige. Bare fordi en skostørrelse passer et barn komfortabelt betyder det ikke, det vil passe en anden på samme måde.
  • Tag dit barn med på sko-shopping. Hver sko passer forskelligt. Lad dit barn have indflydelse på skokøbsprocessen.
  • Køb altid efter den største fod. Fødder er sjældent præcis samme størrelse. Hvis dette er tilfældet skal du gå efter den største er fødderne.
  • Køb sko, der ikke brug for at skal gåes til. Sko skal være komfortable med det samme. Sørg også for at dit barn prøver sko med sokker eller strømpebukser. Læs mere omkring hvor ofte du skal købe sko her.

Ved behandling af børns fodproblemer er det vigtigt for forældre at huske at børns fødder er forskellige fra voksnes. Børns fødder vokser og udvikler sig aktivt. Generelt har et barns fod tendens til at være mere elastisk og modstandsdygtig end en voksens fod og dermed mindre tilbøjelige til skader, bortset fra hælen.

Da hælen er en af de sidste dele af et barns fod til at være fuldt udvokset er meget aktive børn i særdeleshed i risiko for at udvikle alvorlige smerter i hælen. Denne form af børns smerter i hælen kaldes Sever sygdom.

Sever sygdom er mest almindelig hos børn, der spiller fodbold og basketball, men ethvert barn, der løber og springer en masse i løbet af spillet kan udvikle sygdommen.

Sever sygdom kan let forhindres ved at sætte børne såler i barnets fodboldstøvler eller basketball sko.

Børn der løber meget og andre meget aktive børn bør bære en støttende børneatletisk sko, der giver hælen støtte under udendørs leg. Hvis et barn allerede viser hæl smertesymptomer såsom halter eller gå på tæer, er børnehælepuder, en passende behandling for mindre smerter i hælen.

Forældre rådes til at tage deres børn til en ortopæd, hvis smerter i hælen synes at være kronisk, da symptomerne på en Sever sygdom og en hælfraktur er svært at skelne mellem. Tjek f.eks. Bykier, som overholder mange af disse råd med deres sko (se deres vinterudvalg her: http://www.bykier.dk/shop/vinterstoevler-dreng-229c1.html)

Vi håber i kunne bruge vores råd!