Er stråling fra mobiltelefoner skadeligt i 2016?

Flere og flere helsebutikker og boghandlere sælger covers til mobiltelefoner, som skal mindske strålingen, men ifølge Christoffer Johansen, som forsker i mobilstråling, er det noget pjat.

Han siger, at disse covers ofte ender med at skade mere end de gavner.

Problemet er, at disse covers faktisk går ind og nedsætter modtagesignalet i mobilen, og dermed bliver mobilens software nødt til at skrue op for sendestyrken, og dermed ender det med at effekten får den modsatte effekt.

Siger Gert Frølund Pedersen, som er ekspert i antennesignaler og stråling fra mobiltelefoner hos Ålborg Universitet.internet-via-mobilt-bredbaand-forbindelse

Dermed er han med til at punktere myten om, at mobiltelefoner er skadelige, og han siger også at det er dokumenteret, at mobilstråling ikke kan give kræft, men at der stadig kan gemme sig nogle sygdomme af neurologisk karakter, som kan have sit ophav i brugen af mobiltelefoner. Det er svært at afvise nemlig, da der ikke har været lavet tilstrækkeligt med undersøgelser af netop dette, kombinere med at der ikke er empirisk data til en langtidsvirkning endnu.

Der skal endnu gå en del år, inden man kan se hvordan det påvirker os mennesker på den lange bane. Det er dog muligt med stråling, som man kan forøge, for at tjekke den langtidsvirkende effekt af strålingen.

mobil-iphone

Den laveste stråling er tæt på en mobil sendemast

Det viser sig også, at den laveste stråling opnås, ved at man placerer sig tæt på en mobilsendemast. Derved er signalet ret stærkt, og mobilen og antennen behøver ikke skrue så meget op.

Det er dog stadig en god ide at undgå at have mobilen helt trykket ind mod øret, fordi der er radiobølger som opvarmer hjernen.

Det kaldes SAR stråler, og de udsendes fra selve mobiltelefonen. Det er som sagt radiobølger og dermed ikke kræftfremkaldende. Disse radiobølger kan reduceres med 40-50% ved at holde telefonen lidt ud fra øret, og det anbefales at man anvender et headsæt. Derved kan strålingen fra radiobølgerne reduceres med helt op til 90%.

Det er ikke sundt at få opvarmet hovedet, og derfør bør man anvende et headsæt, hvis man taler meget i mobil dagen lang. Kørende sælgere fx. bør i høj grad gøre brug af trådløst sæt, så man ikke har mobilen tændt lige ved øret (hjernen) mange timer om dagen.

iphone-abonnement

Mobilen er harmløst, og konkurrencen på mobilabonnementer er høj

Du kan altså fint skippe landlinjen, og udskifte telefonen med en mobiltelefon. Hos Netkablet finder du en oversigt over mobilabonnement kampagner, og dermed kan du spare en del penge, ved at tjekke hvilke tilbud der er fra de store udbydere, inden du skal købe din næste mobil eller mobilabonnement.

Der er flere og flere som bruger deres mobildata som internetforbindelse derhjemme, i stedet for at have både bredbånd og mobilabonnement.

Der kan spares en del penge ved at købe en mobilpakke, som inkluderer en fornuftig mængde data, så du blot bruger internet via mobilen. På den måde kan du nøjes med at have mobilen på abonnement, og slippe for den månedlige udgift til fx. Waoo, Yousee og de andre bredbåndsudbydere.

Med en trådløs router kan du sprede signalet når I er flere som skal på, men er det kun sig selv er en mobil eller tablet udmærket.