Sejlads og frisk luft

De interesser og hobbier vi har igennem livet er meget påvirket af, hvilke muligheder der er omkring os – og således også hvor i Danmark man er placeret. Herudover har økonomien også en betydning når det kommer til valg af hobby. Begge disse begrundelser betyder ofte, at ikke særlig mange folk har haft sejlads som hobby, hvilket er ærgerligt, da det ifølge os er en af de sjoveste.

4

Vi har samlet nogle af de bedste grunde til, at forfølge sejle som en ægte passion. Artiklen er skrevet med input fra Pantaenius.

  1. Kan være en billig måde at komme på vandet. Vi lever i en tidsalder, hvor ”value for money” er vigtig, og det gælder både vores professionelle og personlige liv. Forbrugeren er i stigende grad blevet bevidste om deres udgifter, og sejlads er blevet relativ billigere end tidligere.Herudover er det en billig måde at kommet ud på vandet, taget andre muligheder i betragtning.
  1. Det er både fyldt med action og afslapning. Så mærkeligt som det lyder, kan sejlads giver et gys til mange forskellige behov. Alt efter hvilke forhold du vælger at sejleunder, så er der med sejlads plads til måde spænding, romantik og afslapning. Så uanset din natur eller mål i livet, kan sejlads spille en central rolle i din daglige aktiviteter.
  1. Aktivitet for hele familien. Om du har din egen båd, eller du er tilmeldt en sejlklub (husk forsikring ved den første mulighed – læs mere her), så vil der være mulighed for at hele familien deltager.Med særlige uddannelsesprogrammer for børn såvel som voksne, kan sejllads være den ultimative oplevelse for hele familien. Hvad kunne være bedre end sejle havets bølger med din familie på slæb, hvor det altid er muligt at få en god oplevelse.
  1. Skab en livsstil og velvære. En af fordelene ved sejlelads er, at det giver et gevaldigt løft til dit fitness og velvære niveau. Igennem den balance og kropsholdning du opnår, så vil du på en helt almindelige sejlads styrke din krop. F.eks. kan du opleve at sejlads styrker både dine ben, arme og lavere mavemusklerne. Ud over dette giver det en fantastisk mulighed for at få noget frisk luft. hvilket også skulle være sundt. Slutligt kan sejlads også være et middel til modvirkning af stress.
  1. Forbedre din mentale styrke. Sejlads kan give et mentalt boost, hvilket betyder at sejlads forbedre dit niveau af fokus og koncentration. Som en sømand skal du hele tiden være opmærksom på dine omgivelser, vejrforholdene og kolleger på skibe, og lære at fastholde dette fokus kan hjælpe dig med at udvikle en højere grad af mental kapacitet (kilde).

Disse 5 punkter er måske de mest umiddelbare grunde til, at overveje at påbegynde sejlads som hobby.

Blot muligheder for at få frisk luft og vand under fødderne burde være nok, men er det ikke det, så har du 5 gode grunde herover.